Existuje více způsobů přípravy konopného čaje.
4 způsoby, které používáme nejčastěji:
1. ODVAR - Nejsilnější způsob přípravy
I když se tento způsob zdá neobvyklý, máme ho vyzkoušený nejen my, ale doporučují ho také bylinkáři.
Nabereš 2 čajové lžičky a nasypeš je do 250 ml studené vody.
Vodu přivedeš k varu a 2 minuty var udržuješ.
Poté konopný čaj scedíš a necháš vychladnout.
Po vychladnutí je možné ho uchovat v lednici - nejdéle však do dalšího dne!
2. NÁLEV - Nejčastější způsob přípravy
Vezmeš 2 čajové lžičky na 250 ml vody.
Konopný čaj zaliješ vodou o teplotě cca 85ºC a necháš zhruba 5 minut louhovat.
Nálev se připravuje vždy čerstvý.
3. MACERÁT - Příprava za studena
Nabereš 2 čajové lžičky na 250 ml vody.
Konopný čaj vložíš do vlažné vody a přes noc, nebo 24 hodin, necháš čaj macerovat.
Poté čaj scedíš a můžeš ho pít jak studený, tak lehce ohřátý (určitě nevařit).
4. ZVÝŠENÍ ÚČINKŮ - Přidáním tuku
Do hotového čaje doporučujeme přidat trochu tuku.
To proto, aby se v něm mohly rozpustit kanabinoidy a tvé tělo je dokázalo lépe zpracovat.
Můžeš přidat kapku konopného oleje, nebo jiného tuku, který máš rád. (máslo, smetanu, kokosový olej, plnotučné mléko, apod.).
I když tuk do čaje nedáš, bude fungovat.
Účinné látky v konopném čaji jsou především flavonoidy a terpeny.
Ty sice nejsou do dnešní doby dostatečně prozkoumané, ale my z našich zkušeností víme, že mnoha lidem pomohly při řešení jejich potíží.